BERSATU Tidak Curi Ahli UMNO

Saya menafikan sekeras-kerasnya tuduhan kononnya BERSATU mencuri ahli-ahli UMNO kerana apa yang sebenarnya berlaku ialah, kemasukan berbondong-bondong ahli UMNO – baik di peringkat akar umbi mahupun dalam kalangan pimpinan – adalah disebabkan hilangnya kepercayaan mereka terhadap pucuk pimpinan UMNO dan mereka merasakan parti UMNO bukan lagi wadah untuk orang Melayu dan Bumiputera bergantung-harap.

Tuduhan ini juga sebenarnya suatu penghinaan ke atas ahli-ahli akar umbi UMNO yang waras dan rasional, yang kecewa dengan tindak-tanduk pimpinan UMNO – yang sudah menjadi rahsia terbuka – cuba menjalinkan kerjasama politik dengan DAP dan Anwar Ibrahim sehingga menyebabkan mereka memilih BERSATU dengan rela hati.

Cukup-cukuplah bermain politik sempit dan menjadi agen pemecah-belah kepada keharmonian kerjasama yang terjalin dalam kerajaan Perikatan Nasional ketika ini, kerana fokus serta tumpuan sebenar UMNO serta semua parti dalam Perikatan Nasional adalah untuk memulihkan kembali ekonomi negara dan menangani ancaman Covid-19.

Saya percaya terdapat kumpulan ‘lidah kontot’ dalam UMNO yang kalah serta tidak terpilih menjadi calon dalam pilihan raya umum lalu, yang menjadi agen kepada DAP dan Anwar Ibrahim telah mendalangi permainan politik ini dengan menyemarak kebencian terhadap kepimpinan YAB Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Jika agenda kumpulan ‘lidah kontot’ ini berjaya dan tidak dibersihkan segera oleh UMNO, UMNO akan ditelan oleh DAP dan PKR buat selama-lamanya.

YB Senator Muhammad Zahid Md Arip
Ahli Dewan Negara yang juga Pengasas awal BERSATU

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *