Pemimpin PN berpuas hati dengan Ordinan Darurat

KUALA LUMPUR (24 Jan): Para pemimpin parti dalam kerajaan Pakatan Nasional (PN) berpuas hati dengan penjelasan dan perbincangan mendalam mengenai Ordinan Darurat, serta bagaimana keadaan darurat dan pandemik Covid-19 dikendalikan, kata Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Muhyiddin, yang mempengerusikan mesyuarat Majlis Presiden PN hari ini, berkata antara lain yang dibincangkan adalah rancangan vaksinasi, yang akan bermula bulan depan.

“Saya bersyukur kerana pertemuan yang berlangsung sekitar dua jam itu diadakan dalam suasana mesra dan taklimat mengenai Pengisytiharan Darurat oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang) Datuk Takiyuddin Hassan, Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Mohd Zuki Ali dan Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Norhizan Ismail diterima dengan baik, “katanya dalam catatan di laman Facebook rasminya malam ini.

Muhyiddin berkata, pertemuan yang diadakan dalam talian petang ini, dihadiri oleh 12 presiden parti, iaitu dari Bersatu, UMNO, PAS, PBB, MCA, MIC, PRS, SUPP, PDP, PBS, STAR dan SAPP, sementara PBRS diwakili oleh parti timbalan presiden.

Beliau berkata Majlis Presiden akan terus menjadi platform tertinggi untuk perbincangan di antara pihak-pihak dalam kerajaan PN untuk memastikan kestabilan politik dan kelancaran pemerintahan, serta menjamin keselamatan dan kesejahteraan rakyat dan negara.

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *